17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Kedlubnové zelí

Název Množství a jednotka
kedlubny 4 ks
malá cibule 1 ks
brambora 1 ks
sádlo 1 lžíce
kmín drcený 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Větší kedlubny oloupeme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na tenké nudličky. Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, jakmile okraje cibulky začnou mírně hnědnout, vsypeme nastrouhané kedlubny. Promícháme, zalijeme studenou vodou tak, aby byly kedlubny ponořeny, přidáme jemně nastrouhanou syrovou bramboru, osolíme, okořeníme drceným kmínem a podusíme doměkka (asi 10 - 15 minut). Pokud se nám zdají kedlubny moc řídké, můžeme zahustit lžičkou mouky (hladké nebo kukuřičné) rozmíchané v trošce vody. Nakonec dochutíme cukrem a octem (po jedné lžíci).
Podáváme všude tam, kde dušené zelí.


 


RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová terina

Postup: Nahrubo nastrouhanou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě se zázvorem. Zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....